Panelszigetelés

Pénzmegtakarítás és környezetvédelem

Ahogyan a főoldalon már említettük, hazánkban az épületek igen jelentős hányadát a panelépületek képezik. Amikor ezek az épületek elkészültek a hőszigetelés még messze nem kapott akkora szerepet mint napjainkban. Ennek hatásait a mai napig érezhetjük. Télen a hideg, nyáron a meleg keseríti meg a panelházak a lakóinak életét és évente hatalmas összegeket pazarolunk el, mivel a nem megfelelő szigetelés miatt télen az “utcát fűtjük”, nyáron pedig a sokkal többet használjuk a klímát, mint amennyire szükség lenne az épület megfelelő szigetelése mellett. Ez amellett hogy hatással van a pénztárcánkra, a környezetünket is terheli, hiszen a feleslegesen elhasznált energiát is elő kell állítani. Csak tájékoztatásul, a statisztikák azt mutatják, hogy egy átlagos magyar lakás fűtése háromszor annyi energia felhasználását igényli mint egy uniós szinten korszerűnek minősülő lakásé. A panelszigetelés tehát mind a saját szempontunkból, mind környezetvédelmi szempontból igen fontos feladat. Erre a megállapításra jutottak a Magyar Kormány és az Európai Unió szakértői is, így indult el hazánkban az úgynevezett “panelprogram”. Ebbe beletartozik a panelszigetelés és az ablakok cseréje is. Ennek a kettőnek az együttes kivitelezése hatalmas változást hoz az épületek energetikai tényezőiben, de önmagában a panelszigetelés is hatalmas javulást eredményez.

A jól kivitelezett panelszigetelés legfontosabb összetevői

A szigetelőanyag
A cégünk által alkalmazott kőzetgyapot szigetelőanyagnak a lakók számára talán legfontosabbnak minősülő jellemzője: éghetetlen, az A1-es tűzbiztonsági osztályba tartozik. Ahelyett hogy bonyolult műszaki adatokat sorolnánk, melyek igazán csak a szakértőknek érthetőek, íme néhány példa azokra az anyagokra amelyek szintén ugyanebbe a kategóriába tartoznak: tégla, beton, építési fémek, üveg. A kőzetgyapot rendelkezik a legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal, tehát amellett, hogy tűzvédelmi szempontból rendkívül biztonságos, ezen a területen is a legjobb választás, több helyen is a hőszigetelő anyagok királyaként emlegetik és ez a jelző teljesen megalapozott. További lényeges tulajdonsága, hogy egyben kiváló hangszigetelő anyag is.

A kivitelezés

Panelszigetelés befújásos módszerrel

A cégünk által alkalmazott modern befújásos technológiának köszönhetően az általában a szigeteléssel járó bontás, zaj, piszok nagy része elkerülhető. A munkafolyamat sokkal gyorsabb mint a szigetelés hagyományos felvitele esetén, így ez a módszer idő és pénz megtakarítást jelent azoknak akik ezt a megoldást választják. A kivitelezés gyorsasága ebben az esetben ahol akár több száz ember életére, mindennapjaira van hatással a munkavégzés, ez kiemelten fontos szempont.

A kivitelező

Megbízhatóság, tapasztalat, garancia.

Amellett hogy a legjobb szigetelőanyagot használjuk és rendkívül korszerű technológiát alkalmazunk, nálunk kiemelt szerepe van az ügyfelek elégedettségének és nem csak a munkavégzés alatt. Cégünk az elvégzett munkára garanciát vállal. Több mint 5 éve tevékenykedünk ezen a területen és rengeteg referenciánk bizonyítja megbízhatóságunkat, szakértelmünket.

Munkafolyamat képekben

Panelszigetelés befújásos módszerrel

Panelszigetelés árajánlat

Ingyenes helyszíni felméréssel

Amennyiben rövid bemutatkozónk elnyerte bizalmát, kérem keressen minket elérhetőségeinken. A helyszíni felmérés és árajánlat panelszigetelés esetén is ingyenes és Önt nem kötelezi semmire.